Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
S Z Á L L Í T Á S   1 – 2   M U N K A N A P O N   BELÜL – vagy azonnali személyes átvétel budapesti bemutatótermünkben

Ünnepi szállítás 2023-ban

Ünnepi szállítás 2023-ban

Az év vége, a Karácsony közeledtével mindig forr a szállítók piaca, mert az egyes csomagok időben érkezése még a szokásosnál is fontosabb. Megpróbáljuk összefoglalni, hogy hogyan tudod biztosan időre megkapni a kiszemelt ajándékokat – annak tudatában, hogy a tényleges szállítási lehetőségek akár óráról órára is változhatnak a kereskedelmi és közlekedési forgalom és az időjárás miatt.

Általában mindenki azt szeretné, hogy még Szenteste előtt megérkezzen a rendelése, de nem mindig sikerül időben kitalálni, mi is legyen az. Ha megvan a kiválasztott ajándék, meg kell találni azt is, melyik szállítási móddal van legnagyobb esélye annak, hogy Karácsony előtt megérkezzen.

Házhoz szállítás

A legtöbb házhozszállítás szolgáltatás igen erősen terhelt ilyenkor. Sokéves tapasztalatunk azt mutatja, hogy a GLS és az MPL csúszik a legkevesebbet, de ennél a két szolgáltatónál is érdemes egy, vagy inkább két napot rászámolni a szokásos szállításra. Mivel idén az arany hétvége utolsó napja Szenteste, még nagyobb felbolydulás várható. A rendelések összekészítésének is van időigénye, ami akár egy munkanap is lehet, ezt is vedd figyelembe. Ennek fényében azt javasoljuk, hogy a szállításra ennyi munkanapot hagyj rá:

Házhozszállítás várható időigénye
GLS logo Ahhoz, hogy a csomagod biztosan megérkezzen, legkésőbb december 19-én 14 óráig add le a rendelésed. A 21-én leadott rendelések már szinte biztosan Karácsony után érnek célba.
MPL logo Ahhoz, hogy a csomagod biztosan megérkezzen, legkésőbb december 19-én 9 óráig add le a rendelésed. A 20-án leadott rendelések már szinte biztosan Karácsony után érnek célba.
A rendelésed kézbesítésére legalább három munkanapot szánj, ezért akkor válaszd ezt a lehetőséget, ha legkésőbb 18-áig le tudod adni a rendelést. A jó hír az, hogy erre 15 óráig van lehetőséged!
Az ÉkszerExpressz csak Budapest területén érhető el általában, de ilyenkor az agglomeráció egyes településeire is vállalunk kiszállítást a kapacitásunk erejéig. Mindenképpen egyeztess előre telefonon, hívd a +36 20 2177444 számot! A 22-én 13 óráig leadott rendelés biztosan időben megérkezik, de ha később tudod csak leadni a rendelést, egy telefont akkor is próbálj meg!

Szállítás csomagautomatába

A legtöbb csomagautomatába, ami 24 órás elérést biztosít, akár december 24-én (vagy Karácsony napján!) is felveheted a rendelésedet, mégis fontos, hogy időben add le azt, mert az automatákba el is kell juttatni a csomagokat. Az automaták esetében még az is előfordulhat, hogy a kiválasztott automata megtelik, és a csomag csak egy-két nap késéssel kerül bele, vagy másik, közeli automatába helyezik ki. A szállítás kiválasztásakor mindenképp figyelj arra, hogy a szolgáltató jelzi-e az automata várható telítettségét, mert ezzel sok aggodalomtól meg tudod óvni magad.

Általános szabálynak érdemes tekinteni, hogy az érkezés napja előtt három nappal add le a rendelésedet, vagyis:

Csomagautomatába szállítás esetén eddig add le a rendelésed
2023. december 21-én 14 óráig
2023. december 21-én 9 óráig
2023. december 20*-án 15 óráig
(A 21-én 15 óráig leadott rendelések vagy megérkeznek időben, vagy nem.)

Szállítás átvételi pontra

Az átvételi pontok esetében hasonló a helyzet, mint a csomagautomatáknál, de ezeknek saját nyitvatartásuk is van, ami szűkíti a lehetőségeket. A GLS átvételi pontjai, a Postapontok, illetve a Postán maradó küldemények átvételi lehetőségeit mindenképp érdemes a szolgáltató honlapján ellenőrizni. Amennyiben az átvételi pont nyitva van a kívánt időpontban, legalább két, de inkább három munkanapot érdemes az előkészítésre és kiszállításra számolni.

Az oldal tetejére